Pametne zapestnice so pravi hit

Ste že slišali za pametne zapestnice, ki jim nekateri pravijo tudi športne zapestnice? Imajo jih praktično vsi! Najprej so jih začeli nositi športniki, ki veliko trenirajo in želijo biti ves čas na tekočem s svojo formo. Nato so jih za svoje vzeli športni rekreativci, ki imajo tako boljši nadzor nad treningom. Danes pa jih uporabljajo tudi tisti, ki se le občasno ukvarjajo s športom, saj so ugotovili, da gre za izredno praktičen pripomoček, ki pri katerikoli športni aktivnosti oziroma rekreaciji pride še kako prav. Z njim lahko izmerite srčni utrip, se štopate, preverite, za koliko ste izboljšali svoje rezultate ipd.

Športne zapestnice za vsakogar

Športne oziroma pametne zapestnice so zasnovane kot pripomoček pri treningu, pa tudi kot pripomoček, ki vam pomaga vzdrževati bolj zdrav življenjski slog. Zapestnica vas namreč opominja, da je čas za aktivnost, za prenehanje sedenja, meri, koliko časa na dan spite, koliko časa ste aktivni in podobno.

Pametne zapestnice

Pametne zapestnice namreč omogočajo številne funkcije:

  • merijo srčni utrip
  • merijo pritisk
  • pedometer za štetje korakov
  • merjenje porabe kalorij
  • štoparica
  • različna opozorila
  • alarm
  • nadzor nad spancem
  • beležijo zgodovino aktivnosti

Katere funkcije bo imela vaša športna zapestnica, je odvisno od modela, ki ga imate. Smiselno je, da pred nakupom dobro preučite vse funkcije, ki jih ima posamezen model, ter preverite, če ima res vse tisto, kar pričakujete od njega. Pomembno je tudi, kako je zapestnica oblikovana in kako udobna je za nošenje, še posebej, če jo nameravate nositi tudi ponoči med spancem.

Različni modeli zapestnic za šport

Na voljo so različne pametne zapestnice in vsaka od njih nudi specifične možnosti. Pri nakupu bodite pozorni na to, kakšen zaslon ima izbrani model, pomembna pa je tudi baterija. Zaslon mora biti tak, da omogoča nemoten pogled na podatke tudi ob zelo močni dnevni svetlobi, baterija pa čim bolj vzdržljiva.

Sodobne pametne zapestnice so v tem smislu že zelo napredovale. Če imate v lasti še kak star model, ki ste ga kupili pred leti, je sedaj vsekakor čas, da ga zamenjate, saj so novejši modeli že veliko bolj vzdržljivi in bolj izpopolnjeni. Omogočajo tudi večjo natančnost in preciznost meritev ter imajo nekatere dodatne funkcije.