Zasluži na spletu!

Na spletu lahko zaslužimo na različne načine. Ena od možnosti je tudi ustanovitev lastne spletne trgovine. Če ste tudi sami že kdaj pomislili na to možnost, je morda prav danes čas, da jo uresničite! Začetni stroški oziroma finančni vložek ni tako velik kot pri kakšnem drugem poslu, kar je vsekakor velika prednost. Prav zato vas ne stane veliko, če poskusite. Pri tem vam lahko pomaga podjetje Edsolution.si. Ena od njegovih glavnih dejavnosti je namreč prav izdelava spletnih trgovin. Naredili so jih že veliko in z veseljem vam pomagajo narediti tudi vašo!

Kaj boste prodajali?

Prva stvar, ki jo morate vedeti, je, kaj boste v vaši spletni trgovini prodajali. Od tega je namreč odvisno, kakšna bo vaša spletna trgovina. Vsaka izdelava spletnih trgovin (edsolution.si) mora biti skrbno načrtovana. Vsebovati mora premislek o tem, kaj boste prodajali in koliko različnih izdelkov bo v trgovini. Prav tako pa je dobro vedeti, za kateri ciljni trg bo spletna trgovina oblikovana. Tako bo namreč kar se da najbolj prilagojena ciljnemu kupcu in njegovim nakupovalnim navadam.

Za zgoraj našteto morate poskrbeti sami, vse ostalo pa boste določili na sestanku z izvajalcem. Skozi vprašanja in pogovor boste skupaj določili glavne značilnosti vaše nove trgovine, predvsem pa spoznali, kakšne možnosti sploh obstajajo. Če boste vse natančno določili že na začetku, bo že prva različica spletne trgovine točno takšna, kot pričakujete. Zato je vsekakor pomembno, da veste ne le, kaj boste prodajali, ampak tudi to, kakšno spletno trgovino si sploh želite.

Kako boste prodajali?

Na zgornje vprašanje marsikateri novopečeni lastnik spletne trgovine ne zna odgovoriti. Vendar je to vprašanje bistvenega pomena. Izdelava spletnih trgovin namreč vključuje tudi implementacijo plačilnih sredstev. Zato je treba vedeti, ali bodo kupci v vaši trgovini izdelke plačevali le po povzetju ali tudi kako drugače. Možna je recimo integracija sistema PayPal, ki omogoča varen nakup s kreditno kartico. Če hočete odpreti mednarodno trgovino, je PayPal enostavno nujen, prav tako pa ga uporablja tudi vedno več Slovencev.

Načini plačila, ki jih ponujate, so odvisni tudi od vrste izdelkov, ki jih boste prodajali. Kupci tehničnih izdelkov in računalniške opreme za nakup večkrat uporabijo kreditno kartico ali PayPal, medtem ko se različni prehranski dodatki in živila največkrat še vedno plačujejo po povzetju. Pred začetkom dela je torej treba dobro premisliti, kaj sploh potrebujete. Prav tako pa morate vsaj približno vedeti, kdo so vaši ciljni kupci. Pri izdelavi spletnih trgovin je nujno misliti tudi na ta segment, saj le tako lahko ustvarimo uspešno spletno trgovino!