Enostavna registracija domene

K sreči registracija domene poteka na sila preprost način. Najprej si boste morali izbrati primerno ime, s katerim hočete predstavljati svoje podjetje ali dejavnost. V primeru da je izbrana domena sestavljena iz dveh besed, imate na voljo dve možnosti. Ena možnost vključuje prisotnost vezaja, druga pa brez. Pogosteje se ljudje odločajo za izbor brez vezaja.

Med drugim je treba omeniti, da registracija domene s presledki ni mogoča. Prav tako v njenem imenu ni dobro pisati šumnikov, zlasti če si želite prodreti tudi na tuji trg.

Continue reading “Enostavna registracija domene” »

Učinkovita spletna trgovina podjetjem pomaga doseči nove trge

Izdelava spletnih trgovin je postopek ustvarjanja spletnih trgovin ali aplikacij, ki podjetjem omogočajo elektronsko prodajo izdelkov ali storitev. Ta vrsta razvoja je lahko zapletena, saj vključuje integracijo številnih različnih tehnologij in sistemov. Vendar pa so koristi lahko velike, saj lahko učinkovita rešitev za elektronsko poslovanje podjetjem pomaga doseči nove trge in povečati prodajo

Continue reading “Učinkovita spletna trgovina podjetjem pomaga doseči nove trge” »

Domene in gostovanje

Dandanes je vzpostavitev spletne strani lažje kot kadarkoli prej. Pred tem pa bomo morali opraviti registracijo domene. To je proces v katerem zakupimo ime naše spletne strani. Pri tem moramo seveda upoštevati nekaj osnovnih pravil, kot je primerna dolžina imena. Ko to storimo, pa bomo potrebovali strežnik. Izbiramo lahko med različnimi vrstami gostovanja, izmed katerih ima vsako svoje prednosti in slabosti. V vsakem primeru je dobro, če poznamo nekaj osnovnih izrazov in tehnologij, ki skrbijo, da bomo lahko prodajali naše produkte in storitve preko spleta.

Continue reading “Domene in gostovanje” »

Povečajmo varnost svoje spletne strani

Vsaka spletna stran potrebuje strežnik, ki hrani vse njene podatke. Temu pravimo tudi gostovanje spletnih strani. Poznamo več vrst strežnikov, izmed katerih ima vsak svoje prednosti in slabosti. Najbolj primerna izbira strežnika pa je odvisna od obiska naše spletne strani, kot tudi potreb po prostoru in pasovni širini. Pri izbiri gostovanja pa je tudi dobro, če poznamo varnostne prednosti SSL certifikata. Z vsem tem znanjem pa bomo lahko z več samozavesti in bolj primerno izbrali najboljše gostovanje za našo spletno stran.

Continue reading “Povečajmo varnost svoje spletne strani” »

Že imate SSL certifikat?

SSL certifikat je nekaj, kar mora ime prav vsaka spletna stran. Ga vaša spletna stran že ima? V kolikor imate v lasti spletno stran, potem morate vsekakor preveriti, ali ima vaša stran tak certifikat. Če ga slučajno še nima, pa je čas, da ga naročite in namestite, saj boste tako poskrbeli za to, da bo uporaba vaše spletne strani veliko bolj varna. To je tudi glavni razlog, zakaj je SSL certifikat nujno potreben, še posebej pa je pomemben za vse, ki svojim strankam na spletni strani omogočajo vnos podatkov, registracijo, nakupovanje in podobno. Le tako bo namreč osebni podatki vaših strank, ki uporabljajo vašo spletno stran, ustrezno zaščiteni pred zlorabami ali zlonamernimi kodami.

Continue reading “Že imate SSL certifikat?” »

Web hosting ali spletno gostovanje

Verjetno ste že kdaj uspeli slišati za t. i. web hosting. V slovenščini pogosto zanj uporabljamo tudi izraz spletno gostovanje. Gre za posebno obliko storitve, ki naročniku omogoča shranjevanje datotek, elektronske pošte na strežniku, podatkovnih baz ter podobno. Ves čas pa je pri tem povezan v svetovni splet. Tovrstno storitev pa nam omogočajo ponudniki spletnega gostovanja. Nekateri od njih pri ponujanju storitve te vrste uporabljajo svoje strežnike, nekateri od njih pa svoje storitve ponujajo na strežnikih veliko večjih ponudnikov. Opravljajo torej le vlogo posrednikov.

Continue reading “Web hosting ali spletno gostovanje” »

Zakup spletnega gostovanja na Hrvaškem

Spletne storitve ne poznajo nobenih meja, zato lahko domeno, gostovanje in vse ostalo, kar se tiče interneta, naročite praktično kjerkoli. To pomeni, da imate res veliko možnosti na izbiro. Ena od možnosti je tudi Hrvaška, kjer lahko dobite ugodne in zanesljive spletne storitve. Med njimi je tudi web hosting oziroma spletno gostovanje v različnih paketih in oblikah, kot je recimo reseller gostovanje ali zakup VPS strežnika. Zakaj ga torej ne bi zakupili na Hrvaškem?

Continue reading “Zakup spletnega gostovanja na Hrvaškem” »

Predstavite se svetu!

Iščete zaposlitev? Si želite, da bi vaš hobi postal posel? Ali pa bi se radi resno lotili podjetništva? Vse to lahko uresničite. Še lažje pa boste svoj načrt uresničili s kakovostno izdelano internetno stranjo, s katero se boste predstavili celemu svetu. Naj izvejo za vas in za vaše ideje! Le tako je namreč možno doseči, da vaše sanje postanejo resničnost. Izdelava internetne strani je zato prvi korak, ki vas lahko vodi do tja, kamor hočete priti. Pa naj bo to sanjska služba, zaposlitev, ki bo omogočala, da delate, kar vas veseli, ali pa lasten posel oziroma podjetje.

 

Continue reading “Predstavite se svetu!” »


VPS gostovanje

Strežniki VPS so virtualni, skupno deljeni strežniki na fizičnem strežniku. Tako lahko gostujemo na enem strežniku več strank, ki si deli skupni prostor in zmogljivosti strežnika. Kot največja prednost takih strežnikov so cenejši stroški vzdrževanja in najema. Ker je VPS strežnik hitro vzpostavljen, smo skoraj takoj v nadzoru nad našo spletno stranjo.

Tukaj se lahko izpostavi, da taki strežniki zelo prilagodljivi, saj lahko stranka izbira med specifičnimi nastavitvami, ki jih naredi kot nalašč za gostovanje spletnih portalov, trgovin in ostalih okolij kjer želimo imeti maksimalen nadzor. Ker VPS strežnik deluje preko virtualnega okolja, lahko uživamo maksimalno varnost in zanesljivost, ki jo ponuja namenski strežnik.

Continue reading “VPS gostovanje” »