Lahki in zmogljivi prenosni računalniki

Na trgu so na voljo različni prenosni računalniki. Zaradi tega je treba običajno kar nekaj pregledovanja različnih modelov, da najdemo ustreznega zase in za svoje potrebe. Če nameravamo svoj novi laptop prenašati naokrog oziroma ga vsak dan nositi s seboj v službo, na fakulteto ali kam drugam, potem je smiselno izbrati čim bolj lahek model. Dobro opcijo pa v tem primeru predstavljajo tudi tablični računalniki, saj lahko v marsikaterem primeru učinkovito nadomestijo laptop, so lažji in bolj priročni za uporabo na poti ali stran od doma kot prenosni računalniki.

Continue reading “Lahki in zmogljivi prenosni računalniki” »

Kakovostni ovitki za telefon različnih proizvajalcev in modelov

Telefoni so danes eden prvih predmetov, ki jih zjutraj vzamemo v roke – če ne zaradi drugega, zato da izklopimo budilko ali da si s pomočjo dremeža kupimo še nekaj minut sladkega spanca – in eden zadnjih, ki jih odložimo, preden ponovno potonemo v sen. Z nami gredo praktično povsod, kar pomeni, da obstaja precej nevarnosti za to, da se poškodujejo. Vendar pa lahko trpežni ovitki za telefon poskrbijo, da je možnost za to precej manjša. Zaradi tega so ovitki za telefon nekaj skorajda enako obveznega kot telefon sam.

Continue reading “Kakovostni ovitki za telefon različnih proizvajalcev in modelov” »

Pametne zapestnice so pravi hit

Ste že slišali za pametne zapestnice, ki jim nekateri pravijo tudi športne zapestnice? Imajo jih praktično vsi! Najprej so jih začeli nositi športniki, ki veliko trenirajo in želijo biti ves čas na tekočem s svojo formo. Nato so jih za svoje vzeli športni rekreativci, ki imajo tako boljši nadzor nad treningom. Danes pa jih uporabljajo tudi tisti, ki se le občasno ukvarjajo s športom, saj so ugotovili, da gre za izredno praktičen pripomoček, ki pri katerikoli športni aktivnosti oziroma rekreaciji pride še kako prav. Z njim lahko izmerite srčni utrip, se štopate, preverite, za koliko ste izboljšali svoje rezultate ipd.

Continue reading “Pametne zapestnice so pravi hit” »


Naši podatki na telefonu

Vsem uporabnikom pametnih telefonov se je že kdaj zgodilo, da smo ponesreči izbrisali nekaj s svojega telefona, kar nujno potrebujemo. Lahko je to slika, kontakt, sporočilo ali drugi osebni podatki, ki smo jih imeli na telefonu in smo jih pobrisali. Pametni telefoni so postali naši osebni prenosni računalniki in za večino ljudi nosijo veliko vrednost. Na telefonu imamo po navadi veliko osebnih podatkov, ki so za nas neprecenljivi in jih potrebujemo v vsakodnevnem življenju.

Continue reading “Naši podatki na telefonu” »


Zanesljiva android navigacija po vseh Evropi

Vsak, ki so omisli navigacijo, želi najti zmogljivo napravo oziroma aplikacijo. Slednja ga mora odpeljati od točke A do točke B, brez nepotrebnih postankov, iskanja drugih poti ali morda kroženja v krogu, zaradi neposodobljenih map. V Sloveniji se med vožnjo lažje znajdemo in orientiramo, saj si lahko predstavljamo približno smer, v katero naj bi se peljali. V zadnjem času prevladuje android navigacija Sygic, ki ima redno posodobljene zemljevide, je hitro odzivna in ima jasen 3D prikaz vaše okolice. V kolikor slučajno izgubite GPS povezavo, se lahko tako enostavno navigirate s pomočjo okoliških zgradb ali naravnih znamenitosti.

Continue reading “Zanesljiva android navigacija po vseh Evropi” »


Kako tehnologija pomaga ljudem?

Uporaba tehnologije narašča iz dneva v dan, od nje smo pravzaprav že skoraj popolnoma odvisni, saj je vpletena v prav vsako področje našega življenja. Čeprav je tehnologija včasih prav na slabem glasu, pa lahko še kako pomaga ljudem pri vsakdanjih opravilih v službi in doma. V nadaljevanju članka vam bomo zato razkrili nekaj najpomembnejših prednosti uporabe takšne in drugačne tehnologije. Še več novosti s področja računalništva in tehnologije pa si lahko preberete na označeni povezavi. Vabljeni k branju!

Uporaba tehnologije v komunikacijske namene. Včasih so ljudje lahko na daljavo ostali v stiku le tako, da so si pisali pisma in potem dneve, tedne ali mesece potrpežljivo čakali na odgovor. Dandanes pa komunikacija ne bi mogla biti bolj preprosta. N glede na to, kako daleč se nahaja vaš prijatelj ali prijateljica, z uporabo tehnologije mu lahko sporočilo pošljete v le nekaj sekundah. Sodobna tehnologija na ta način omogoča tudi lažje poslovanje, organiziranje sestankov, videokonference in podobno.

Continue reading “Kako tehnologija pomaga ljudem?” »